top of page

Objavljen 5. broj magazina Alia Mundi

Objavljen je peti broj (maj-avgust 2018) magazina „Alia Mundi“ za kulturnu raznolikost. Magazin je u proteklom periodu, osim brojnih pohvala dobio i nagradu „Goran Bujić“, a kao projekat je bio kandidovan i za Nagradu grada Beograda za 2017. godinu.


U novom broju, magazin predstavlja Udruženje „Adligat“ koje se bavi očuvanjem knjige te negovanjem tradicije čitanja knjiga i putovanja. U ovom broju, magazin donosi intervju Ivana Ninića sa prof. dr Mirjam Rajner koja je doktorirala na stvaralaštvu rusko-francuskog slikara Marka Šagala. U rubrici Globtroteri magazin podseća na zaboravljene putničke avanture Joakima Vujića, ali i na takođe zaboravljeni grad Moskopolje – kolevku Cincara. Magazin predstavlja fantastične romane Ivana Drajzla inspirisane vinčanskom kulturom. Magazin u ovom broju posebnu pažnju poklanja izvanrednoj knjizi akademika Vladete Jerotića „Hrišćanstvo i islam“ za koju je nadahnuti predgovor napisao prof. dr Darko Tanasković. Tragom srpske kulturne baštine magazin čitaoce vodi do manastira Sukovo i otkriva tajnu njegovih neobičnih fresaka. Kroz rubriku Globus magazin čitaoce vodi do sirijske Anadolije i osvetljava malo poznati i zaboravljeni manastir Sv. Simeona Stajlita. Kulturni Kaliedoskop čitaoce pak vodi do japanskog ostrva Mikimota i otkriva kako se prave japanski biseri. Kroz Kapiju Balkana odlazimo do Dunava i otkrivamo kako je izgledalo 20 vekova rimskog vladara Trajana i šta nam je sve ostavio u amanet. U rubrici Promo magazin skreće pažnju na veb-portal Rajfajzen banke „Veliki ljudi“ koji je posvećen osvetljavanju života i dela znamenitih ličnosti srpske istorije, kulture i nauke. U rubrici Memento, magazin obeležava 175 godina od smrti prve spisateljice nove srpske književnosti Eustahije Arsić.

Naslovnicu novog broja magazina „Alia Mundi“ krasi umetnički rad arapske (palestinsko-saudijske) umetnice) Dane Awartani pod naslovom Orientalism.


Novi broj možete pročitati OVDE


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page