top of page
Grunge Rock
Alia Mundi_logo.jpg

MAGAZIN ALIA MUNDI

Blog za kulturnu raznolikost

  • Writer's pictureBlog magazina Alia Mundi

AM Umetnost: U Peruu otvorena izložba „El Origen” umetnice iz Srbije Aleksandre Ane Mikarić


Sedmog novembra u Centru kulture UNSA u gradu Arequipa u Peruu, otvorena izložba umetničkih slika pod nazivom „El Origen” umetnice iz Srbije Aleksandre Ane Mikarić.


Izložba je deo programa i priređena je povodom proslave 195 godina postojanja Universidad Nacional de San Agustín - UNSA.



Iste večeri otvoreno je još sedam izložbi najznačajnijih umetnika Perua istim povodom u galerijskim prostorima ove institucije.


Izložbu „El Origen” je realizovalo troje umetnika, bolivijski umetnik Fabricio Lara, Aleksandra Ana Mikarić iz Srbije i Juan Manuel Champi iz Perua.


Ova izložba je prikaz zajedničke niti porekla koje je ovo troje umetnika uvidelo. Svako od njih na svoj način prikazao je šta pronalazi kao nit koja spaja sadašnjost i prošlost.



Umetnica iz Srbije Aleksandra Ana Mikarić južnoameričkom kontinentu predstavila je na svoj način figurine Vinče i Lepenskog Vira koje su izazvale veliku pažnju i interesovanje prisutnih koji su verovali da su na njenim radovima prikazani motivi južnoameričke kulture i arheoloških nalazišta. Čuvši kratko predstavljanje porekla inspiracije njenih radova izazvalo je veliko oduševljenje prisutnih za koje je bila potpuna novost postojanje naših figurina u ovom delu Evrope.


Ovo je peta izložba naše umetnice ove godine u Južnoj Americi. Kako je ranije najavila saradnja sa južnoameričkim umetnucima će se nastaviti kroz zajedničke projekte koje spremaju i koje će tokom naredne godine predstaviti i Evropi.


Ova izložba realizovana je uz podršku Srpskog konzulata u Boliviji i njene ekselencije počasnog konzula Žane Petković Kuljača de Rodriguez.




IZVOR I FOTO:

PR Tim Aleksandre Ane Mikarić




bottom of page